Leave Your Message

Filifili tupe fa'amanatu e fai ma au meaalofa fa'au'u

2024-05-02

I le amataga o tausaga taʻitasi, matou te mauaina le tele o poloaiga mo faʻauʻuga aʻogatupe fa'amanatu . O le matagaluega o faʻatauga a le aʻoga o le a faia ni faʻasalalauga faʻatasi ma i matou aʻo leʻi oʻo i le vaitau o le faʻauʻuga, ina ia maua ai tupe faʻamanatu i le taimi ma faʻamautinoa le sologa lelei o le alualu i luma o le sauniga o le faauuga. I le avea ai ma se tasi o fa'amanatuga taua mo le vaitau o le fa'au'uga, aisea e ta'uta'ua ai pea tupe fa'amanatu pe a mavae le tele o tausaga?

 

Fa'au'ugatupe fa'amanatu e masani ona togitogia pe lolomi i le igoa o le aoga, logo, ma e oo lava i le igoa o le tamaititi aoga. O tupe siliva uma o se meaalofa faapitoa mo le au faauu. E tusa lava pe mou atu manatuaga a o faagasolo taimi. Ae o tupe siliva i ou lima e moni ma faʻavavau, aemaise lava tupe matou te gaosia ma le maualuga o le apamemea, lea e mafai lava ona faʻasaoina i tulaga lelei e tusa lava pe ua mavae le silia ma le sefulu tausaga.

Mo le au fa'au'u, o tupe fa'amanatu fa'au'uga e maualuga lona tau fa'amanatu. Mo aʻoga, o tupe faʻamanatu o se meafaigaluega taua tele mo le faʻalauiloaina o ituaiga aʻoga. O tupe siliva lu'i fa'apitoa e mafai ona fai i siepi eseese, lapopo'a, ma sitaili. E mafai foi ona ausia le faʻasinomaga e ala i ata, ata, ma tusitusiga. O lea la, i luga o tupe siliva lapotopoto, e mafai e se tasi ona vaneina pe lolomi mea e uiga i uiga ma talaʻaga o le aʻoga, poʻo le afifiina o tupe siliva, faʻapipiʻi atigipusa pito i fafo ma tusi aʻoga. O lenei metotia e fetaui lelei mo faʻalapotopotoga lautele o le aʻoga, e pei o aso tatala aʻoga, vaitau o faʻauʻuga, foaʻi alofa a le lotoa, ma isi.

I tausaga a sau, pe a tatou vaai i lenei tupe siliva, o le a tatou manatua taimi matagofie i luga o le lotoa ma faasoa atu o tatou aafiaga i isi. Na faamautuina ai le vaaiga i lena taimi, ma tuua ai lagona o lena taimi. E ola tagata i manatuaga o aso ua mavae, ae i le taimi lava e tasi, latou te faapelepele i le fiafia o le taimi nei.

I se aotelega, o tupe fa'amanatu fa'au'uga e iai le tele o fa'aoga, ma matou te fautuaina e mafai e a'oga uma ma matagaluega ona fa'avasega tupe fa'amanatu i tausaga ta'itasi. Afai e te fiafia i le faʻavasegaina o tupe faʻamanatu, faʻamolemole kiliki i luga o le soʻotaga o loʻo i lalofa'afeso'ota'i la matou 'aumo nisi faamatalaga.

 

tupe siliva faamanatu o le faauuga 1.jpg